Babamasszázs

Bemutatkozás

Seiler Tünde vagyok. 1968-ban születtem Budapesten. Jelenleg is itt élek kislányommal és a férjemmel.

Egész életemet a sport szőtte át. Kisgyermekkoromban művészi tornáztam, később röplabdáztam, amiből edzői végzettséget is szereztem.
Életem másik nagy szerelme a gyerekekkel való foglalkozás, ezért óvónő, majd testnevelés szakos tanító lettem. Pár év múlva a gyógytestnevelői szakot is elvégeztem. 1995 óta tartok gyerekeknek tartásjavító tornát.
Egy véletlen folytán csöppentem a fitnesz világába, kislányom születése előtt 3 évig fitnesz oktatóként is dolgoztam.

Lilla születése után kerültem közelebb a kismama és baba-mama tornához. 2005 óta foglalkozom ezzel, hatalmas szeretettel, energiával és szenvedéllyel.

Az évek folyamán egyre több és több kérdéssel, kéréssel fordultak hozzám a kismamák és anyukák. Szomorúan tapasztaltam, hogy gyakran az orvosuktól, a védőnőjüktől nem kapnak kielégítő, megnyugtató, pontos információkat. Már a várandósság alatt, és később a baba megszületése után is sokszor egyedül állnak a kérdéseikkel. Szerettem volna nekik többet segíteni, pontosabb, hitelesebb információkhoz juttatni a hozzám fordulókat, ezért 2008-ban elvégeztem Békés Emőke és Haas György dúlaképzését.

Folyamatosan képzem magam azóta is.

  • 2009-ben részt vettem az Észak–Amerikai Dúlaszövetség (DONA) dúlatréningjén.
  • 2009-ben Zuglóban egyik szervezője voltam a Születés hete rendezvénysorozatának.
  • 2010. októberében részt vettem Ina May Gaskin, a világ legismertetebb bábájának, Spirituáils bábaság továbbképzésén. (Magyarországon megjelent könyvei: Útmutató szüléshez, Útmutató szoptatáshoz, Spirituális bábaság)
  • Jelenleg a 2009-ben megalakult Békés Dúlakör tagja vagyok.
  • 2011. jún 4-én elismert tagokból álló szakmai bizottság előtt, sikeres és kiváló vizsgát tettem egy 2 éves továbbképzés lezárásaként, így okleveles szülésfelkészítő és szüléskísérő dúlává váltam.
  • Fitnesz oktatói munkám fejlesztése érdekében 2009-ben gerinctréner oklevelet szereztem.
  • Jelenleg kineziológiát tanulok.

A hozzám forduló kismamáknak, édesanyáknak életmóddal, mozgással kapcsolatban tudok tanácsokat adni.
Egyéni várandós konzultáció keretein belül beszélgetek velük a várandósággal és szüléssel kapcsolatos érzéseikről, gondolataikról, vágyaikról. Megválaszolom kérdéseiket, hogy jól informáltan dönthessenek arról, hogyan, milyen körülmények között szeretnék világra hozni gyermeküket.
Igény szerint a vajúdás és szülés óráiban is jelen vagyok.
Minden tudásommal és tapasztalatommal igyekszem fizikai és érzelmi támogatást nyújtani az édesanya és párja számára.
Homeopátiás készítményekkel, olajok, borogatás használatával, masszázzsal, légzéstechnika és vajúdási testhelyzetek ajánlásával tudok segíteni.

Szülés után babaápolási, szoptatási tanácsokkal, babamasszázs elsajátításával segíthetek.

Kineziológiai tudásom az élet más területeinek problémáin (alvászavar, depresszió, allergia, tartós stressz, magatartási zavarok, tanulási nehézségek, munkahelyi, családi problémák…) is tud segíteni, de jól kiegészíti dúlai munkámat is. Ezen a területen pl. fogantatási nehézségek esetén, szülésélmény feldolgozásnál is sikerrel használható ez a stresszoldó technika.